fredag 29. mars 2013

I vikingenes fotspor - reiseminne del 2

Etter å ha krysset ett tåkefylt Labradorhav, ankom vi St Andrew nord på New Foundland i Canada. Jeg var veldig spent, for her kunne det fort være en del hindringer i veien for ilandstigning: tjukk tåke, store isfjell, dårlig vær etc. Men den tjukke tåka lettet, isfjellene flyttet på seg og tenderbåtene ble senket. Og været denne dagen ble det beste de hadde hatt hittil den sommeren. Og jeg fikk endelig oppleve L'anse aux Meadows. Jeg har lest mye om hvordan Helge og Anne Stine Ingstad, på 60-tallet fant dette stedet og siden påviste en vikingbosetning her. En fascinerende og spennede del av historien, og altså den første europeiske bosetning i Amerika. Stedet var vakkert og jeg forstår godt at Leiv Eiriksson & co slo seg til her.

Tenderbåt blir låret




Vakkert landskap i L'anse aux Meadows


Da vi seilte fra St Andrew fikk vi se de kjempestore isbergene som hadde truet med å sperre hele havnen, et imponerende syn!



På New Foundland var vi også innom hovedstaden, St John, en hyggelig by med hus i mange farger





Skipet vårt anløp også Halifax i Canada, og Bar Harbor i Maine, før vi endte opp i Boston etter 18 dager. Herfra fløy vi med Icelandair hjem, med en liten stopp på Island



Ingen kommentarer: